2013. március 26., kedd

Ötletek húsvétra

Sajnos egy ideig kénytelen vagyok telefonnal képeket készíteni, aminek nem jó a minősége, elég csalódott vagyok, egy ilyen típusú készüléknél… : (

Tojástartók:
Készíthetünk wc papír gurigából, vagy papírkéztörlő gurigájából.
Felvágjuk 3 cm-es darabokra. Ha van otthon kicsi csipke, akkor ráragaszthatjuk szinte bármilyen folyékony ragasztóval, bár a dekor ragasztó nem hagy foltot.



Ragaszthatunk rá:
csomagolópapírt, újságpapírt, szalvéta technikával szalvétát, de akár a gyerekekkel együtt ki is festhetjük, vagy ha maradt karácsonyról dekor spray, akár le is fújhatjuk. Vagy lefesthetjük arany színnel, rá repesztő lakk, és a felső réteg lehet bármilyen színű, hiszen a repedéseken nagyon szépen fog mutatni az arany szín. Akár a sok kis gurigát összekapcsozhatjuk, és különböző formákat készíthetünk, pl virág, vagy kör, tojás. Ez lehet az asztal dísze, benne a megfestett tojásokkal.
Ügyesebbek, horgolhatnak köré kis szalagot, pl szélcsipke mintáját - képen ez látható.

Tojások díszítése:
horgolással, régi hagyományos megoldásokkal, de akár alkoholos filccel is rajzolhatunk rá, de vigyázzunk, rajzoljuk elő  a mintát ceruzával, majd utána jöhet a színes filc. Itt csak a képzelet szabhat határt. Ha valaki egyszerű, de gyors megoldást szeretne, akkor szerezzen be csillámport, és a tojást fújja le hajlakkal, majd szórjon rá csillámport. Nagyon szép, mutatós és gyors. :)
A tojásra is lehet bármit ragasztani, csipkét, szalagot, gyöngyöt. Dekupázs technikával határ a csillagos ég, de még az üvegmatrica festéssel is csodákat lehet művelni.
Egyszerű, de szintén mutatós, egy szép fehér tojásra horgolni kis virágot és ragasztópisztollyal ráragasztani.
Remélem sikerült kicsit hozzájárulnom a tojásfestés leegyszerűsítéséhez. : )



Váza hajlakkos csillámporos megoldással. Csak művirágot lehet beletenni, mert belülre lett fújva a hajlakk... Az elkészítésnél vegyük figyelembe mire szeretnénk használni!

Újrahasznosítás. Üveg, szintén a szoba dísze...


Sok sikert.
Susan. :)
A Facebook oldalon várom a megvalósult ötleteket. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése