2012. július 11., szerda

Kulisszatitkok - kézimunkák keményítése

Ismét készül valami. :)
Érdekes a képeken mindig másképp mutat, mint amikor elkészítem. :)
A kék - ekrü elvileg egy kosár. Természetesen a képen nagyobbnak tűnt. :D
A narancs - ekrü pedig egy mécsestartó, ami a képen kisebbnek. :D

Itt még horgolás utáni állapotban:


Keményítő-s lé elkészítése:
1 dl víz
5-6 evőkanál cukor
Lassan felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvad...


Mikor kicsit kihűlt ( nem forró), beleforgatjuk a keményíteni kívánt horgolást (kézimunkát), átnyomkodjuk jó alaposan, hogy mindenhol megszívja magát.


A kiválasztott formára igazítjuk.



Majd kitesszük napra száradni. Legalább egy nap. Lehet érezni, mikor elég kemény. Ha nincs olyan meleg, van, hogy több napig kint hagyom...
Miközben szárad, többször meg lehet igazítani, ha esetleg elcsúszott, vagy éppen meg lehet fordítani, mint ebben az esetben, hiszen az alja egyenes, de a kész képen majd jobban lehet látni...

Az elkészült "remekművet" holnap bemutatom. :)

Készült: 2012.07.09-10.

7 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Szia ezt meg lehet csinálni pamuttal is csinálni mert én karácsonyfa díszeket szeretnék csinálni pamuttal és lufival?

      Törlés
    2. Szia Betti!
      Én mindig csak pamut alapanyaggal dolgozom, az biztos kemény lesz. :) Sok sikert! :)

      Törlés
  2. nagyon szeretem a rózsákat és más virágokat de nem tudom a leírásukat !!! meg köszönöm ha értesítenél róla vagy hogy tudnám lementeni!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marika!
      Készült egy videó a letöltésekhez. Valamint van olyan blogbejegyzés is, ami lépésről-lépésre mutatja az elkészítést.
      A "címkék" címszó alatt rá lehet keresni a bejegyzésekre, pl "horgolt rózsa"; "minta"; "pattern", "download", "letölthető"; stb...
      Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!

      Törlés