Frissítés: 2021 03 13
Érdekes a képeken mindig másképp mutat, mint amikor elkészítem. :)
A kék - ekrü elvileg egy kosár. Természetesen a képen nagyobbnak tűnt. :D
A narancs - ekrü pedig egy mécsestartó, ami a képen kisebbnek. :D
Itt még horgolás utáni állapotban:
Keményítő-s lé elkészítése:
1 dl víz
5-6 evőkanál cukor
Lassan felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvad...
Mikor kicsit kihűlt ( nem forró), beleforgatjuk a keményíteni kívánt horgolást (kézimunkát), átnyomkodjuk jó alaposan, hogy mindenhol megszívja magát.
A kiválasztott formára igazítjuk.
Majd kitesszük napra száradni. Legalább egy nap. Lehet érezni, mikor elég kemény. Ha nincs olyan meleg, van, hogy több napig kint hagyom...
Miközben szárad, többször meg lehet igazítani, ha esetleg elcsúszott, vagy éppen meg lehet fordítani, mint ebben az esetben, hiszen az alja egyenes, de a kész képen majd jobban lehet látni...
Az elkészült "remekművet" holnap bemutatom. :)
Készült: 2012.07.09-10.
Ezek is gyönyörűek :)
VálaszTörlésKöszi szépen. :)
TörlésSzia ezt meg lehet csinálni pamuttal is csinálni mert én karácsonyfa díszeket szeretnék csinálni pamuttal és lufival?
TörlésSzia Betti!
TörlésÉn mindig csak pamut alapanyaggal dolgozom, az biztos kemény lesz. :) Sok sikert! :)
értem köszönöm szépen :)
Törlésnagyon szeretem a rózsákat és más virágokat de nem tudom a leírásukat !!! meg köszönöm ha értesítenél róla vagy hogy tudnám lementeni!!!
VálaszTörlésKedves Marika!
TörlésKészült egy videó a letöltésekhez. Valamint van olyan blogbejegyzés is, ami lépésről-lépésre mutatja az elkészítést.
A "címkék" címszó alatt rá lehet keresni a bejegyzésekre, pl "horgolt rózsa"; "minta"; "pattern", "download", "letölthető"; stb...
Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!
Nagyon hasznosak az informacioid.
VálaszTörlésEn is kemenyitettem a hagyomanyos
Lisztes es a cukros modival is.
Ez utobbit jobbnak talalom.
Szia!
VálaszTörlésEgy kis segítséget kérek, Megcsináltam a cukor oldatot, már szárad a hópihe 2 napja és nem fehéredik ki az eredeti fonal színére, Mit rontottam el? köszönöm szépen
Szia! Hú, hát nem tudom. Elvileg nem színeződhetne el. :/ Nekem nem volt ilyen tapasztalatom. Teljesen tiszta volt a víz és a cukor? Ha meleg helyre teszed gyorsabban szárad. Ha már teljesen megszáradt és nem lett fehér,akkor valamelyik alapanyag volt "rossz". Szerencsére a cukrot ki lehet mosni és újrapróbálkozhatsz. Ha félsz tőle, hallottam, hogy van aki dekopázs ragasztóval keményít. Talán az bejön. Én konkrétan azt nem próbáltam még. Nem tudom tudtam-e érdemben válaszolni. Sok sikert! :)
TörlésKedves Susan!
VálaszTörlésKöszi az érthető, világos leírást!
Én eddig főleg decoupage ragasztóval, tapétaragasztóval (extra erős) és keményítővel/csirizzel keményítettem a kézimunkáimat.
Nagy tanulság, hogy a dekupázs ragasztóval merevített kicsi kerek miniterítők egymás alá lógatva az ablakban egy idő után megereszkednek, eltorzulnak, mivel a ragasztó műanyag alapú. Ha nincs ilyen extra igénybevételnek kitéve, akkor sokáig bírja, de nem lehet kimosni.
Nagyjából felesben hígítva is erős, de lehet töményebbre is hagyni.
Máris kipróbálom a cukros módszert! :)
Üdv: Márti