2013. április 24., szerda

Horgolt bébi cipő - crochet baby shoes :)

A cipő elkészítése képekkel és leírással. :)
Kész méret: 9 - 9,5 cm


Alapminta
0.: 12 lsz 



1. 3 lsz magasításnak, majd innen egy kis változtatás van a mintához képest, ugyanis a minta szerint nem lett szép a talp. Szóval 3 lsz magasításnak, majd minden szembe 1 ERP, majd az utolsó lsz-be 7 ERP, majd minden szembe 1 ERP, és az első szembe 7 ERP.

 2. sor: 2 lsz magasításnak, majd 4 félpálca, 7 ERP, a következő szembe 2 ERP, majd 2 ERP, és 3 ERP, majd 2 ERP, 2 ERP, 7 ERP, 5 félpálca, következő szembe 2 félpálca, 2 félpálca, 3 félpálca, 2 félpálca, 2 félpálca.



 3. sor: 2 lsz magasításnak, majd 6 félpálca, 5 ERP, majd a következő szembe 1 ERP, 2 ERP, 1 ERP, 2 ERP, 1 ERP, 3 ERP, 1 ERP, 2 ERP, 1 ERP, 2 ERP, 1 ERP, majd 5 ERP, 7 félpálca, majd 1 félpálca, 2 félp., 1 félp., 2 félp., 1 félp., 3 félp., 1 félpálca, 2 félp., 1 félp., 2 félp., 1 félp. Kész a talp.




 Mivel kevés volt a fonalam, ezért lett más színű a talp és a felsőrész. A felsőrészt a 3 félpálcás szem középső szemétől kezdjük a minta szerint. Itt már csak az utolsó sorban lesz változás.
 Végig minden szembe 1 ERP. Az első szem 3 lsz magasításnak.

 2. sor: minden szembe 1 ERP. Az első szem 3 lsz magasításnak.
 3. sor: 3 lsz magasításnak, majd 21 ERP, fogyasztás vagy csomó, ki hogyan ismeri. 2 szemen egyszerre húzzuk át a fonalat. majd 1 ERP, ismét fogyasztás, 1 ERP, majd 3 szemen húzzuk át egyszerre a fonalat, majd 1 ERP, fogyasztás, 1 ERP, fogyasztás, majd 21 ERP.


 4. sor: 3 lsz magasításnak, majd 20 ERP, majd 2 szemmel fogyasztás, fogyasztás, majd 3 szemmel fogyasztás, majd 2 szemmel, és ismét 2 szemmel fogyasztás, majd 20 ERP.


 5. sor: módosítva. 3 lsz magasításnak, majd minden második szembe 1 ERP + 1 lsz. Ebből ha jól számoltam 7 készül. Majd haladunk a minta szerint. Vagyis 1 lsz, a következő szembe 2 ERP, majd 1 lsz leszúrva a következő szembe, majd 1 lsz, és a következő szembe 2 ERP, majd 1 lsz leszúrva  a következő szembe, majd 1 lsz és 1 ERP. Itt 7 ERP-ból fogyasztás, majd 1 ERP, 1 lsz leszúrva a következő szembe, 1 lsz, majd a következő szembe 2 ERP, majd 1 lsz leszúrva a következő szembe, majd 1 lsz, és a következő szembe 2 ERP, majd 1 lsz majd ismét minden második szembe 1 ERP + 1 lsz. Remélem jól írtam. :)






Ha elkészült fűzhetünk bele szalagot, de ha épp nincs otthon, akkor horgolhatunk láncszemből. :)
Gyorsan készen van és egyszerű. :)
Ha kislánynak készül, akkor virágot is horgolhatunk az oldalára vagy az elejére. :)
Sok sikert. :)

Készült: 2013.04.10. :)

8 megjegyzés:

  1. Juuuuuj, ez nagyon szép :)) Köszi, jól érthető minden :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Viki! :)
      Örülök, hogy érthető. :) Mindig ez a legnehezebb része. :)

      Törlés
  2. Érthető a leírás és a végeredmény is szép, köszi:-) Én egy másik mintával szenvedtem pár napot -de azt nem tudtam normálisan -elsőre- Nekem sokat segít a rajz. Azt jobban értem, mint a leírást:-)

    VálaszTörlés
  3. nekem nagyobb segítség lenne a videó
    Edina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos videóval egyelőre nem tudok szolgálni... egyéb dologban viszont szívesen segítek... :)

      Törlés
  4. Szia! Szeretném a segítségedet kérni! Leírnád légy szíves, hogy a fogyasztást pontosan hogyan kell csinálni a felső résznél? Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.
      Bocsánat, hogy csak most válaszolok, ha e-mailt küld valaki, arra napon belül tudok válaszolni, így azt is tudom, hogy a válaszom biztosan eljutott hozzá.
      A google albumok között van a horgolás bibliája. Szerintem ott teljesen érthetően leírják, ha még nem sikerült volna megoldani a feladatot.
      Sok sikert.
      Üdv.: Susan

      Törlés